InJazz 2020 gaat online

Foto: Maarten van Haaff

InJazz, het grootste Nederlandse jazz showcase- en netwerkevent, gaat dit jaar online. Op donderdag 25 en vrijdag 26 juni neemt dit initiatief van Buma Cultuur het jazzwijdeweb over met een conferentie en festival. Bij beide onderdelen volgt de organisatie zeer de strikt de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat betekent ook dat de bekendmaking van de Buma Boy Edgar Prijs in een virtuele vorm wordt gegoten.

Managing director Ikaros van Duppen: “Juist in deze tijden is het zo belangrijk om het contact met Nederlandse maar ook buitenlandse collega’s te houden en het gesprek aan te gaan. We blijven de prachtige muziek delen die door Nederlandse muzikanten wordt gemaakt, ook al kan dat nu niet live zoals we dat graag zouden zien.” 

Conferentie
Online netwerken blijf je doen tijdens inJazz 2020. De conferentie vindt plaats op een online platform met eenvoudige toegang en registratie tot alle onderdelen. Een programma met korte discussies en presentaties, matchmaking sessions en als knallende afsluiter de aankondiging van de Buma Boy Edgar Prijs 2020. Binnenkort maken we de locatie en het tijdstip hiervan bekend.

Festival
Het festival met een line-up van Nederlandse acts vindt in de avonduren plaats en wordt live gestreamd vanuit dé jazzpodia van Nederland: LantarenVenster en BIMHUIS. De selectie is hier te vinden, het blokkenschema is vanaf 1 juni beschikbaar via www.injazz.nl.