Programma uitreiking aan Martin Fondse bekend

Eric Vloeimans, Claudio Puntin, Remy van Kesteren, Kees van Kooten e.a. spelen bij de prijsuitreiking op 6 december

Op woensdag 6 december 2017 ontvangt pianist, blazer, componist en arrangeur Martin Fondse de Buma Boy Edgar Prijs 2017. Hij ontvangt dan de wisseltrofee – het plastiek van Jan Wolkers – en een geldbedrag van € 12.500.

Voor de feestelijke concertavond in het Bimhuis in Amsterdam heeft Martin musici uitgenodigd door wie hij de afgelopen 25 jaar werd geïnspireerd en gevormd en jonge talenten waar hij mee werkte als artistiek leider van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. En één schrijver.
In verschillende combinaties zullen op het podium staan: Martin Fondse (piano, vibrandoneon, synthesizers), Claudio Puntin (klarinetten, elektronica), Eric Vloeimans (trompet), Dirk Peter Kölsch (drums), Eric van der Westen (bas), Mete Erker (saxofoons), Morris Kliphuis (hoorn), Remy van Kesteren (harp), Sanne Rambags (zang), Anna Serierse (zang), Jörg Brinkmann (cello), Annie Tangberg (cello) en Kees van Kooten (stem en gedichten).


De kaartverkoop bij het Bimhuis gaat van start op 17 oktober 2017.

De jury van dit jaar waardeert heel expliciet de veelzijdigheid en verbindende kracht van Martin Fondses muziek en persoonlijkheid. Dat komt terug in het programma van deze avond, dat is opgebouwd uit bestaande stukken en nieuwe composities.
Op 6 december zal voor het eerst het stuk Hearts uit de nieuwe suite Card Games te horen zijn. Fondse gebruikt hierbij het kaartspel als metafoor voor het echte leven. Elke kleur krijgt een eigen karakter, persoonlijkheid en betekenis en wordt gekoppeld aan een actueel maatschappelijk thema. In Card Games: Hearts staan vriendschap en liefde centraal.
De volledige suite Card Games is vanaf mei 2018 te horen tijdens de Buma Boy Edgar Prijs Tournee van Martin Fondse.

De prijs zal worden uitgereikt door Wim Vos (slagwerker, o.a. artistiek coördinator van de NJO Orkest).

VPRO Vrije Geluiden zal verslag van de avond doen op NPO Soul & Jazz en op www.vrijegeluiden.nl